NAVIGAATIO
Etusivu
Hevoset
Blogi
Kirja
Toiminta
Muuta
Myynti
Realistiset keppihevoset


Vieraskirja
Sähköposti

COPYRIGHT
Valvemaa
Paperiliitin

KIRJA

Vuonna 2010 minulta julkaistiin kirja "Keppari - Keppihevosten maailma". Olen vuosien mittaan saanut valtavasti hyvää palautetta teoksestani, mutta luonnollisesti myös negatiivista palautetta, joista molemmista olen äärimmäisen kiitollinen. Toivon kuitenkin, että kirjaa arvosteltaisiin 12-vuotiaan kirjoituksena, jollainen se on. Nuoren harrastajan kirja nuorille harrastajille kaikessa yksipuolisuudessaan ja naivistisuudessaankin. Toivon, että mahdollisimman moni hyötyy ja saa inspiraatiota teoksestani ja että se rohkaisi kaikkia kehittämään omaa luovuuttaan - suuretkin tavoitteet ovat saavutettavissasi, kunhan luotat itseesi!

Kuva kopioitu Pienen Karhun nettisivuilta

Vuodet vierivät ja minulta kyseltiin ohjeita keppihevosen varusteiden, kuten suitsien ja loimien tekoon. En kuitenkaan löytänyt tarpeisiin vastaavaa yhtä nettisivua tai muita selkeitä ohjeita. Ajatus toisesta kirjasta alkoi muodostua. Toisin kuin olin pättänyt, tartuin kesällä 2012 kynään ja aloin kirjoittaa raakaversiota uudesta, keppihevosten varusteiden ohjeisiin keskittyvästä kirjasta. Reilun vuoden päästä siitä hetkestä aloitimme kirjan kuvaukset. Rakensimme studiot ja valot täysin itse ja olen ottanut omakätisesti ohjeiden joka ainoan kuvan. Aiemmasta viisastuneena olen pyrkinyt kirjoittamaan kirjan niin, että siinä on monia erilaisia näkökulmia ja "saumavarat" lukijan omalle luovuudelle. Muistathan kuitenkin, hyvä lukija, että kirja ei voi käsitellä kattavasti kaikkea, eikä jokaista näkökulmaa voi sisällyttää yksien kansien sisään. Kukin tekee asiat tavallaan, eikä yhtä oikeaa tapaa tässä harrastuksessa olekaan. Toivon, että kukaan ei koe, että hänen tekotapansa on kopioitu kirjaan, sillä siihen on pyritty kokoamaan yleisesti käytössä olevia tekotapoja, ei kenenkään tekijänsalaisuuksia. Edellisestä kirjasta poiketen sisältö on toteutettu sivuilla kävijöidemme toiveiden perusteella ja yhteistyössä toisten harrastajien kanssa.

Kuva linkitetty Pienen Karhun nettisivuilta
Kuva linkitetty Pienen Karhun nettisivuilta

Uusi kirja kulkee nimellä "Keppihevosen varusteet" ja se julkaistaan lokakuussa 2013. Kirjasta löytyy ohjeita keppihevosen varusteiden tekoon suitsista kärryihin ja myös erilaisia vinkkejä kuvien kera. Lisää tietoa kirjasta löydät Pienen Karhun sivuilta.
Palautetta kirjasta voi laittaa minulle sähköpostiin, vieraskirjaan tai vaikka yksityisviestillä Suomen Keppihevosfoorumilla. Pääidea molemmissa kirjoissani on ollut tiedon jakaminen nuoremmille harrastajille. Itse olen tyytyväinen tähän jälkimmäiseen kirjaan.
Venla-Maria Uutela / Tyti, Lahdessa 15.10.2013