NAVIGAATIO
Etusivu
Hevoset
Blogi
Kirja
Toiminta
Muuta
Myynti
Realistiset keppihevoset


Vieraskirja
Sähköposti

COPYRIGHT
Valvemaa
Paperiliitin

ARTIKKELEITA

AskellajitJokaisella hevosella on kolme askellajia: (Huom, nämä kuvaukset ovat vain ja ainoastaan keppihevosille!)

Käynti
Hitain askellaji, joka muistuttaa eniten ihmisen kävelyä. Hevonen kantaa pätään vaakatasossa. Voidaan koota tai lisätä, tosin kaikista hankalin askellaji tempomuutoksille monille ratsastajille.

Ravi
Juoksua muistuttava askellaji, jossa hevonen kohottaa hitusen päätään (koottuna tätä ei tapahdu). Askellajin voi koota ja lisätä.

Laukka
Nopein normaali askellaji, joka on hyvin pyörivä. Vasempaan kierrokseen vasen jalka johtaa, oikeaan kierrokseen oikea jalka. (Aina sisäjalka.) Vastalaukassa ulkojalka johtaa. Voidaan koota, lisätä ja nopeutensa takia tässä askellajissa suoritetaan usein esteradat.

Erikoisaskellajit:

Töltti
Islanninhevosten askellaji, joka kuuluisi olla luontaisesti kaikilla islanninhevosilla. Tästä on monia variaatioita, mutta useimmat tekevät töltin niin, että se on kuin ravia, jossa jalka nostetaan edessä korkealle ja vedetään taakse pitkänä. Voidaan koota (ns. työtöltti) ja lisätä (lisättytöltti).

Passi/Peitsi
Passi on islanninhevosten viidesaskellaji, jota ei ole suinkaan kaikilla. Sama askellaji vastaa monien lämminverirotujen peitsiä. Peitsarit ovat raveissa monesti nopeampia kuin ravaavat yksilöt, jonka takia peitsaaminen on raveissa kielletty. Peitsareille järjestetään kuitenkin ulkomailla omia kilpailujaan. Tästäkin on paljon eri muunnelmia, itse teemme sen ravina jossa jalka liukuu maan suuntaisesti ja se viedään liuku-vaiheessa hitusen ulkokautta, muodostaen hädin tuskin havaittavan kaaren joka askeleelle.

Fox trot ja Running walk (Juoksukäynti)
Käyntiä muistuttava askellaji, jota tavataan amerikkalaisilla roduilla. Siinä hevosen pää nyökkää kiivaasti ylös alas, pysyen silti melko korkealla ja jalat menevät kuin yrittäisi mennä mahdollisimman kovaa käyntiä.